JLAB nytt jobb

Uusi tekniikka säästi satojatuhansia Borlängen Energialle

Tulvat ovat jo pitkään olleet suuri ongelma Borlängessä. Siksi hulevesiverkostoa oli laajennettava, mutta olosuhteet olivat vaikeat. Perinteisillä kaivamalla tehtävillä tekniikoilla yli 10 000 autoa lastinaan kaivuumaata tulisi ajamaan keskustan läpi. Alustava kustannusarvio oli 2-3 miljoonaa euroa. Ja oli kiire…
Johan Lundberg AB pyydettiin mukaan projektiin ja suosittelimme mikrotunnelointia – epätavallista Ruotsissa, mutta menetelmää käyttämällä sekä geotekniset ongelmat että kuljetustarve saatiin poistettua.
Hankkeen lopullinen lasku oli 1,1 miljoonaa euroa – aivan kuten tarjous; ei lisäkustannuksia. Nykyään monet verkostojen omistajat ovat tutustuneet mikrotunnelointitekniikkaan, ja lisää hankkeita on käynnissä.

Johan Lundberg AB / OY

Olemme kaivamattoman tekniikan riippumattomia konsultteja ja asiantuntijoita putkilinjojen rakentamisessa ja putkistojen saneeraamisessa.

Voimme ottaa täyden vastuun tai tukea sinua kaikissa kaivamattoman tekniikan projektien vaiheissa:

• Esitutkimus • Täytäntöönpano ja valvonta • Menetelmien valinta ja hankesuunnittelu • Dokumentointi ja projektin seuranta • Hankinnat ja tarjousten arviointi • Puitesopimus

Referenssi

Johan Lundberg Oy on itsenäinen ja riippumaton suunnittelutoimisto kaivamattoman (No-Dig) tekniikan alueella.


© 2021 Johan Lundberg OY